F10 Master Conic OD

 

  • Silnik 950 W
  • Żarna stożkowe Ø 68 mm

 

 

Najważniejsze cechy

  • Kontrola przepływu ziaren poprzez przekładnię ślimakową o wysokiej precyzji
  • Wybór mielenia 1 lub 2 kaw na żądanie
  • Precyzyjne dawkowanie
  • Przycisk "Grind" do pracy ręcznej
  • Podwójny system wentylacji
  • Trzy pozycje przełącznika z by-pass
  • Regulowana wysokość uniwersalnego uchwytu kolby

 

Funkcje elektroniczne

  • Wielojęzyczny wyświetlacz
  • 3 tryby: Wstępna selekcja - Automatyczny – Ręczny
  • Dostęp do menu chroniony hasłem
  • Licznik kawy (całkowity i częściowy)
  • Powiadomienie o wymianie żaren
  • Cyfrowy wyświetlacz stopniowej skali mielenia
  • Data i czas

 

Najważniejsze parametry

Moc silnika 950 W
Obrotów na minutę 400 rpm
Żarna stożkowe Ø 68 mm
Wydajność 17 kg / h
Czas x dawka Espresso (7gr) 1,6 s
Pojemność zasobnika 1,9 kg
Wysokość x szerokość x głębokość 750 x 215 x 400 mm
Waga netto 20,50 kg

 

Kolory

Specjalny
Polerowane Aluminium
Błyszczący
Czarny
Antracyt
Platyna
Matowy
Czarny
Niebieski
Czerwony
Własny
Twój kolor

 

 

Silnik 950 W z wentylatorem i redukcją do 400 obrotów na minutę.

Mocny silnik, który pozwala na ciągłą pracę w sytuacjach wysokiego zapotrzebowania, zachowując wszystkie właściwości kawy dzięki technologii chłodnego mielenia przy niskich obrotach.

 

Żarna stożkowe 68 mm

Zapewniają dokładny materiał do Espresso i spektakularną wydajności: 7 gramów w 1,6 sekundy. Stosowana jest specjalna obróbka, aby zapewnić optymalną wydajność od pierwszego użycia. Wytrzymałość 1200 Kg.

 

Wyświetlacz wielofunkcyjny

Wielojęzyczny.
3 tryby pracy. Wstępna selekcja - Automatyczny – Ręczny.
Przedstawia stopień mielenia.
Przycisk do napełniania.
Powiadomienie o wymianie żaren.
Licznik kawy (całkowity i częściowy).
Dźwięk aktywacji klawiszy i końca usługi.
Hasło.

 

Podwójny system wentylacji.

Master F10 zawiera jeden wentylator pod silnikiem i jeden w górnej części korpusu w celu utrzymania niskiej temperatury w najbardziej wymagających sytuacjach.

 

Mikrometryczny system regulacji ciągłej z przekładnią ślimakową.

Zawiera wieniec oraz wysokiej precyzji przekładnię ślimakową zapewniając idealną regulację z ergonomicznym uchwytem bocznym.

 

 

Precyzyjne dozowanie.

Czas na dawkę: 1,6 sek. = 7 gram Espresso (*)

(*) Przewidywany czas mielenia do momentu uzyskania kawy na filiżankę espresso 25 ml w 25 sekund. Z 7 gramów kawy.

 

Regulowana wysokość widelca, uniwersalny zacisk i uchwyt.

Uchwyt kolby idealnie dopasowany do większości popularnych rozmiarów, co pozwala na mocowanie oferując swobodę ruchów Baristy podczas mielenia kawy.

 

Wytrzymały przełącznik oraz bezpieczna pozycja ręczna.

Gwarantowana maksymalna wytrzymałość w pozycji automatycznego lub ręcznego trybu. Oferuje pełną kontrolę Baristy bez konieczności korzystania z systemu elektronicznego młynka.

 

Certyfikat podzespołów elektrycznych.

W odniesieniu do elementów elektrycznych zgodnie z dyrektywą 2011/65/UE.

 

 

Stożkowe żarna z powłoką Red Speed.

Mniejsze tarcie, niższa temperatura. Przy takim założeniu opracowano żarna z powłoką Red Speed. Można zmielić do 8000 kg kawy a żarna działają tak jak w pierwszym dniu, dzięki niskiemu współczynnikowi tarcia oraz specjalnemu hartowaniu.

 

Kawowy tamper DYN.

Najbardziej zaawansowany system ubijania. Wykonany w całości z aluminium, umożliwia regulację do 20 kg nacisku. Zapewnia równomierny nacisk ubijania przy każdym działaniu. Dostępne w średnicy 58 lub 53 mm. Wybór dźwigni po prawej lub lewej stronie.

 

Klawiatura 1-2-3 dawki

Masz większą kontrolę przy użyciu specjalnego programowalnego pada.

 

Stały tamper 58 lub 53 mm.

Tradycyjny system. Zbudowany z wysokiej jakości odlewu aluminiowego pozwala na ubijanie bez użycia ręcznego tampera. Wyłącznie z przodu urządzenia.

 

F10 Master
F10 Master
Prezentacja
Prezentacja
Pierwsze kroki
Pierwsze kroki
Wymiana żaren
Wymiana żaren

 

Zapytaj o produkt